KERKSTRAAT 10A ANDELST | 0488 78 52 36 | info@skincare2you.nl
Wegens verlof nemen wij op dit moment geen nieuwe klanten aan. Bestaande klanten kunnen mogelijk een langere wachttijd krijgen.

Wat is acne?

Acne is een veelvoorkomende aandoening. Het kan optreden in de puberteit, in de zwangerschap én zelfs na de puberteit. Het uit zich meestal in het gezicht, op de borst, rug, nek en schouders. Dat komt omdat hier veel talgklieren zitten. Acne komt doordat de hormoonhuishouding van het lichaam verstoord is. Hierdoor neemt de talgproductie toe en de talgklieren nemen in omvang toe. Zo ontstaan er openingen waarin de talg kan blijven zitten en ophopen als een comedo (mee-eter). 

Er ontstaat een hyperkeratose, dat betekent dat de hoornlaag (de bovenste laag van de huid) zich gaat verdikken. De huid zorgt voor deze reactie omdat er geen bacteriën naar binnen komen. Wanneer dit wel gebeurt, verandert de comedo in een ontsteking (puistje). 

 

Hoe ontstaat acne?

Acne kan ontstaan door stress, medicijnen, voeding en de menstruatiecyclus. Ons lichaam moet hard werken om alle afvalstoffen uit ons lichaam te krijgen, dat gebeurt door onze lever, nieren, blaas, darmen en longen. Op het moment dat ons lichaam teveel aan afvalstoffen heeft, is er nog maar een uitweg en dat is onze huid. Dus wanneer ons lichaam het voedsel wat wij binnen krijgen niet kan verdragen en voldoende kan verteren, hebben we een hele grote kans op acne. 

Wat kan ik daar aan doen in mijn voedselpatroon?

– Vermijden van gluten, deze kunnen onze darmwand flink verstoren en er voor zorgen dat we een lekkende darm krijgen. Dat betekent dat de onverteerde voedingsstoffen het lichaam in komen. Dat gaat gepaard met hevige reacties van het immuunsysteem en zo komt er een ontstekingsreactie. 

– Vermijden van plantaardige oliën, suikers en koolhydraten.

– Omega 3 inname bevorderen, dit zorgt voor een ontstekingsremmende werking (vette vis, gebroken lijnzaad) en daar tegenover moet omega 6 verminderd worden,    dit zorgt juist voor een ontstekingsbevorderende werking. 

– Vitamine D3  toevoegen in de vorm van voedingssupplementen

 

Wat kan ik doen met thuis producten?

Gebruik van 2 verschillende reinigingsproducten is essentieel. Zowel in de ochtend als in de avond is het belangrijk om je gezicht goed schoon te maken. Om de talgproductie te remmen is een reiniging met salicylzuur een mooi begin, salicylzuur zorgt voor het absorberen van talg en remt ook meteen de werking van de talgklieren. Wanneer de acne erg rood is, dan is het toevoegen van een cleanser met daarin vitamine C erg belangrijk. Vitamine C pakt specifiek de ontsteking aan en haalt de rode gloed van het gezicht af. 

1 à 2 keer per week zal ook de huid gescrubd moeten worden om de verhoorning van de huid tegen te gaan, alle dode huidcellen moeten verwijderd worden. Zo is er weer ruimte voor de talg die aangemaakt wordt in de huid, om makkelijker naar buiten te kunnen vloeien. 

Bij acne is het ook heel erg belangrijk om de huid juist aan de buitenkant flink te hydrateren, op het moment dat de huid weinig vocht bevat, gaan alle functies van de huid achteruit. Een hyaluron serum onder je dag én nachtcréme is dus een mooie toevoeging. 

Dagcrème voor een acne huid mag absoluut geen oliën en en verstoppende ingrediënten bevatten. Het is vooral belangrijk dat deze crème de overtollige talg kan absorberen, een matterend effect geeft én ook zeker een beschermingsfactor tegen de zon om verdere schade te kunnen voorkomen. 

Een nachtcrème voor de acnehuid is er om de huid te kalmeren, te voeden en te exfoliëren. De huid kan in de nacht, wanneer ons lichaam rust heeft) het meeste opnemen. Dus juist in de nacht mag je met intensieve huidverbeterende ingrediënten werken zoals bij acne, retinol, vitamine C en glycolzuur. 

 

 

 

 

 

Ben jij nieuwsgierig geworden naar wat wij voor jou kunnen betekenen? Laat hieronder dan een berichtje achter en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met jou op! 

Waarom zou u ons kiezen?

  • Gespecialiseerd in huidverbetering
  • Ruim 10 jaar ervaring 
  • Meerdere behandelruimtes
  • Duo behandelingen
  • Make-up advies
  • Huidanalyse
  • Comfortabele en verwarmde behandelstoelen
  • Top 10 notering in Beauty Salon top 100
  • Goed bereikbaar en gratis parkeren

Afspraak maken

Wij zijn geopend van maandag tot en met vrijdag. Behandeling zijn altijd op afspraak.
Wij zijn telefonisch te bereiken op 0488 – 78 52 36 of via e-mail op info@skincare2you.nl.

Heeft u vragen?